Sunday 28 December 2014

Pariiis, I'm comming!

Jak jste si užili Vánoce? Já perfektně. Dostala jsem totiž od svého kluka ten nejkrásnější dárek na světe. Letenku do Paříže na 7 dní!! (samozřejmě nepoletím sama, ale ON poletí se mnou :D). Odlétáme už zítra večer a já ještě nemám nic sbaleného. A to přilétáme 5. ledna a hned 6. a 7. mám první kolo přijímaček na výšku. Naštěstí jen odevzdávání domácích prací, protože se hlásím na VUT, fakultu umění. A proč píšu naštěstí, když ty práce musím vlastně ještě dodělávat. Ale dost o zkouškách, nebudu si přeci kazit tak tu nejúžasnější dovolenou!
Vždycky jsem si přála strávit nějaký čas v Paříži, protože miluji Francii (i když jsem tam byla asi jen 1x :D) a francouzštinu (kterou se tam ale bohužel asi nedomluvím :D).






Wednesday 24 December 2014

Merry Christmas everyone

Přeji krásné Vánoce všem!!! Hlavně se moc neprežírejte jako já, ať vidíte zlaté prasátko..já už ho bohužel neuvidím. Jako každý rok :D. A ať pod stromečkem najdete hodně dárečků!!!








Tuesday 23 December 2014

Tomorrow is...Christmas!!

Poslední čtyři dny jsem si moc užila. Byla jsem v Brně za svým přítelem, kde jsme nakupovali dárky (dobře, koupila jsem si i něco pro sebe :D), chodili jsme do Rebia na obědy a prostě jsme si to užívali. Také jsem se sestřenicí zúčastnila přednášky o kosmetice značky Mary Kay, mohli jsme i vyzkoušet některé z jejich produktů a také nás zdarma nalíčili. Žádné výrobky od této značky jsem doma nepoužívala, ale opravdu mě na přednášce oslovili. Netestují na zvířatech a také mají hloubkově čistící kosmetiku, kterou, jak jsem se dozvěděla, by neměla žádné ženě toužící po pěkné a zdravé pleti chybět. Přemýšlím, že si v budoucnu zakoupím jejich základní řadu na čištění pleti, jelikož jsem byla fakt nadšená!

Tohoto ťuťu ňuňu čuníka jsme potkali u Ikei, kde měli vystavené zvířátka za účelem získání penízků na pomoc pro ně. Přesně takového chci domů!!! Ale musím uznat, že mi to připadalo trošku nelogické, že chtěli peníze na pomoc zvířatům, ale chudák pták uvázaný na řetězu se chtěl proletět a pořád tam máchal křídlama a nic nezmohl...

A takový dort mi udělala maminka k svátku!! ♥

Zdravá varianta vanilkových rohlíčků..tedy v tomto případě bych to nazvala spíše ořechové rohlíčky, protože tam jsou více cítit ořechy, než ta vanilka :D. Nejsou tak sladké, ale přece dobré!

Přeji krásné Vánoce!!!! A bohatého Ježíška :)
P.S. Taky vám tak chybí sníh? :( Bez něj to není ta pravá vánoční atmosféra...


Monday 15 December 2014

Linecké cukroví ze špaldové mouky

Taky jste takoví opozdilci a cukroví pečete skoro na poslední chvíli? Já jsem se tento rok rozhodla o Vánocích nepřibrat vynechat zbytečné tuky, jako Heru a máslo, a upéci něco zdravějšího.
Zašla jsem si do zdravé výživy a koupila balení předražené špaldové mouky. No a výsledek? Špaldová mouka má svou specifickou chuť a ne každému může chutnat. Já jsem si ji však oblíbila, akorát recepty, které jsem si na zdravé cukroví našla, mohly být o něco sladší. A to jsem tam prosím dala o trochu více medu, než bylo psáno! Ale to vůbec nevadí, já jsem si recept vylepšila troškou čokolády a kokosem. Kakao je přeci také zdravé a kokos obsahuje hodně tělo prospěšných látek..takže proč ne? :)
Řekla jsem si, že se s vámi o recepty podělím. Trošku jsem si je pozměnila, protože se mi nechtělo kupovat sirup z agáve, když máme doma med...který sladí stejně dobře a zdravý je taky!


Na linecké cukroví budeme potřebovat:
200g hladké celozrnné špaldové mouky
25g para ořechů
25g vlašských ořechů
35g kokosového oleje
50ml medu (kdo má rád sladké, ať nešetří)
35g bílého jogurtu
35ml vody
špetka soli
(kvalitní čokoláda)
(strouhaný kokos)

Postup:
Ořechy rozmixujeme a smícháme spolu s mokrými ingrediencemi. Dále přisypáváme mouku tak, aby vzniklo tuhé vláčné těsto. Necháme odpočinout v lednici nejméně 1 hodinu. Těsto vyválíme a vykrajujeme tvary. Pečeme na 170 stupňů po dobu 15-20 minut.
Linecké slepujeme marmeládou a kdo chce, může cukroví ještě polít rozpuštěnou kvalitní čokoládou a posypat strouhaným kokosem.


Wednesday 3 December 2014

Victoria's Secret Fashion Show 2014

Hádejte, co se včera konalo poprvé v Londýně? No přeci světoznámá přehlídka ještě světoznámější značky spodního prádla Victoria's Secret. Na mole se promenádovalo celkem 47 modelek, z toho 10 nových a 2 již známé tváře - andílci Alessandra Ambrosio a Adriana Lima, které slavily své 15. výročí u VS.
Candice Swanepoel (kolekce Gilded Angels)

Přehlídka byla jako vždy překrásná, kouzelná a sexy. Modelky se toho nebály a zazářily v odvážných, někdy až extravagantních modelech. Celkem byla kolekce rozdělena na 6 témat: Gilded Angels, Exotic Traveller, Fairy Tale, Dream Girl, University of Pink a Angel Ball.

Alessandra Ambrosio (kolekce Exotic Traveller)

Maria Borges (kolekce Dream Girl)

Ieva Laguna (kolekce University of Pink)

Eniko Mihalik (kolekce Fairy Tale)

Lais Ribeiro (kolekce Angel Ball)

Mě asi nejvíce oslovilo spodní prádlo z kolekce Gilded Angels, protože je takové něžné a romantické a s prvky zlaté barvy, což se mi velice líbí. Hlavně ta kombinace černé se zlatou, působí na mě tak luxusně a vznešeně a abych pravdu řekla, tak mi ta třpytivá zlatá připomíná i takovou tu vánoční slavnostní atmosféru...no jo, určitě by to pro mě byl pěkný dáreček pod stromeček. Takové prádýlko nikdy neurazí, že jo! :) Ale také mě docela zaujaly i kousky s tématem Fairy Tale. Byly v mojich oblíbených pastelově bledých barvách a takové kouzelné a pohádkové, jak už je to dáno v názvu. Prostě jako pro princeznu!

A které téma přehlídky se líbí nejvíce vám?

Tuesday 2 December 2014

Food diary

V mobilu se mi poslední dobou nahromadilo hodně fotek jídla, a proto se o ně s vámi podělím. Bylo by sobecké nechat si je jen pro sebe :D. Třeba vás nějak budu inspirovat jít kuchtit nebo aspoň začít jíst zdravě (kecám moc zdravého toho tady totiž není).

 Ááá...první várka perníčků je tu!Plánuji péci ještě druhou várku, podle jiného receptu, protože počítám s tím, že ta první do Vánoc nevydrží (naše rodina je prostě nenažraná nenasytná). Hlavně bráška...

Kafíčkování a perníčkování. Tyto perníčky jsou ale z obchodu...ty domácí jsou samozřejmě lepší, ale tato fotka je focena pár dnů předtím, než jsem pekla. Ale i tak byly dobré.



Tvarohový koláč, jeden z mých nejoblíbenějších. A recept je jednoduchý jak facka.

Domácí perníková buchta...musím se pochválit, tahle se mi fakt povedla! :) A s tím kokosem...i mamka chválila.

Jedna z mých typických večeří :) to s tím červeným (jsou to rajčata :D), kdyby jste nevěděli, je focaccia z Lidlu a je úplně mňamózní...akorát jsou tam i olivy a ty moc nemusím. Už se nějakou tu dobu chystám upéci svoji domácí, ale jaksi jsem se k tomu ještě nedostala...jo a taky chci zkusit sushi!

Čajování a opět perníčkování. Miluju tuto činnost!

Jedna z mých zdravějších večeří: zeleninový salát s tuňákem a krajícem domácího chleba.

Můj oblíbený oběd: zapečená paprika plněná rýží a tofu a posypaná mozzarellou.

Dnešní snídaně: malinová rýžová kaše s kokosem a čokoládkou z adventního kalendáře (už jich zbývá jen 22! :( ).

A na závěr taková moje tradice :) kakaové muffiny s čoko posypkou. Peču je pořád podle toho samého receptu, akorát někdy pozměním pár ingrediencí, aby nebyly furt na jedno brdo..a jsou fakt nejlepší!